Úřední hodiny sekretariátu během letních prázdnin více
MENU více

Rekord v počtu žáků naší školy na jedné fotografii

Publikováno: 26. 5. 2024

K 100 letům výročí vzniku si pardubické gymnázium v Dašické 1083 v roce 2010 nadělilo český rekord v počtu absolventů jedné školy na společné fotografii. Objektiv fotoaparátu v sobotu 18. září 2010 zachytil na jedné fotografii celkem 1 656 absolventů pardubického gymnázia.

O necelých 14 let později studenti této školy ustanovili rekord v počtu současných žáků na jedné fotografii. Stalo se tak během oslav posledního zvonění maturantů, konaných v úterý 30. dubna 2024. Arnošt Matěj Nimrichtr vyfotografovat celkem 339 žáků školy včetně několika pedagogů.

O výpočet počtu postav na fotografii se pokusili žáci gymnázia pomocí umělé inteligence. K jejich překvapení tento jednoduchý úkol AI nezvládla ani v případě, kdy byly hlavy studentů označeny výraznými barevnými tečkami. Pro určení počtu žáků tedy musela být použita metoda ručního sčítání. Více najdete ve fotogalerii k tomuto článku.

Vzhledem k tomu, že na této škole v současnosti studuje přes 700 žáků, mají následovníci letošních maturantů dobrou šanci tento rekord překonat již za rok v rámci příštího posledního zvonění, kterým se budou loučit se svými středoškolskými studii na Dašáku.

Milan Volejník

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.