Dny otevřených dveří ve školním roce 2024/25 více
MENU více

Tajemné Skotsko a kouzelný ostrov Skye

Publikováno: 2. 10. 2024

Studenti tříd 2. F a 2. H se zúčastnili poznávacího zájezdu do Skotska ve dnech 19.9. – 26. 9. 2024. Plni očekávání připluli do Newcastle z Amsterdamu, jehož prohlídku také cestou absolvovali. Pro některé to byla první návštěva tohoto romantického města na kanálech. A pak hurá do Skotska!

Začali jsme slavným skotským Blair s rozlehlým parkem a přejeli k jezeru Loch Ness, které jsme vyzkoušeli na vlastní kůži ve Fort Augustu, kde jsme se zároveň brouzdali kolem Kaledonského kanálu. Na druhý den nás čekal přejezd po propojujícím mostě na ostrov Skye, kde jsme především obdivovali zdejší krajinu – rozlehlé kopce, malebná údolí dokreslené obrysy mořského pobřeží s podtóny blížícího se podzimu. Vše umocnilo nádherné slunečné počasí, které bývá na Skye jen párkrát do měsíce. Po turistickém výstupu jsme sjeli do hlavního města Skye Portree s krásnými barevnými domky na pobřeží a jen málokdo odolal tradičnímu pokrmu fish and chips. Nezapomenutelným zážitkem byl návrat malebnými skotskými údolími a most s tradičním parním vlakem, kterým cestoval Harry Potter do Bradavic. Posledním velkým trhákem našeho zájezdu byl Edinburgh, kde jsme se toulali okolo Royal Mile a centra celý den. Před plavbou do Amsterdamu jsme před návratem stihli ještě tajemnou středověkou Rosslyn Chapel – slavnou filmovou lokaci filmu Da Vinci Code od Dana Browna.

Celý zájezd se opravdu vydařil. Počasí vyšlo na jedničku, sešla se nás dobrá parta (doplnili jsme slovenské gymnázium Martin) a skvělá byla také spolupráce s paní průvodkyní.

Jitka Miletínová

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.